Köpvillkor

Köpvillkor

KÖPVILLKOR

 

Dessa köpvillkor gäller för dina köp på, och din användning av, webbsidan www.bagasi.com. Villkoren utgör ett avtal mellan dig och Bagasi AB, org. nr 556886-8797 (”Bagasi” eller ”vi”).

Genom att göra köp från och använda denna webbsida så förbinder du dig till följande villkor. Vi ber dig därför att noga läsa igenom villkoren innan du använder vår sida.

1 BEKRÄFTELSE
När vi har tagit emot en beställning av dig kommer vi att skicka en elektronisk bekräftelse/faktura till din email-adress som bekräftelse på ditt köp. Det är därför viktigt att du skriver in rätt email-adress när du gör en beställning. Vi rekommenderar att du sparar bekräftelsen för att underlätta eventuell framtida kontakt med oss. Bekräftelsen utgör även ditt kvitto på att du genomfört köpet.

2 BETALNING
Betalningar hanteras av Klarna. Du kan betala med Visa, MasterCard eller andra alternativ, beroende på var du befinner dig. Transaktionen med kreditkortsuppgifter är krypterad. Bagasi sparar inga kreditkortsuppgifter. Klarna använder säkerhetsprotokollet 3D Secure som måste ha aktiverats på ditt kort före köp. Om din betalning misslyckas ska du först prova med ett annat kort och därefter med en annan webbläsare eller enhet. Bagasi tar inte ut några extra avgifter för kortbetalningar.

När du väljer att betala via faktura kan du bestämma om du vill betala på dagen för beställningen eller senare (upp till 14 dagar från datumet för beställning). Det är viktigt att du är skriven på den adress som du önskar leverans till. Du har också möjlighet att dela upp din betalning. Allt detta görs i samarbete med Klarna.

3 PRISER
Alla priser som visas på Bagasis webbplats är inklusive moms, i enlighet med tillämplig lagstiftning. Om en beställning ska skickas till en leveransadress utanför EU kommer momsen att dras av på betalningssidan. Observera att om en beställning skickas till ett land utanför EU kan eventuella importtullar och skatter tillkomma, vilka debiteras när försändelsen når din leveransadress. Du är själv ansvarig för betalning av sådana importtullar och skatter. Det bör noteras att vi inte har någon kontroll över dessa avgifter, och eftersom dessa avgifter är olika för olika länder kan vi inte förutse deras storlek. Vi rekommenderar att du kontaktar ditt lokala tullkontor för ytterligare information.

4 LEVERANSTIDER
Bagasi strävar efter att skicka din beställning inom 1-2 arbetsdagar efter att du gjort din beställning i webshopen. Om du gör en beställning före 10.00 CET skickar vi den i allmänhet samma dag. Beställningar som görs på helger och helgdagar skickas nästa arbetsdag.

Sverige: 1-3 arbetsdagar

Europa: 5-9 arbetsdagar

Resten av världen: 5-15 arbetsdagar

Under hög belastning kan det ta någon dag ytterligare. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

5 FRAKT
Frakt och returer inom Sverige är kostnadsfria och villkoren för övriga länder finner du nedan. Du kommer att få ett e-postmeddelande inklusive ett spårningsnummer för ditt paket från fraktbolaget så snart din beställning är på väg till ett ombud i din närhet. Du kommer att meddelas via SMS när leveransen har anlänt, så var noga med att ange ditt korrekta mobilnummer när du uppger dina kontaktuppgifter vid registreringen.

NORDISKA LÄNDER

Gratis frakt till de nordiska länderna (Sverige, Danmark, Norge, Finland).

EUROPA

Leveranser till övriga länder inom EU är gratis för beställningar över 310 EUR. För beställningar under 310 EUR debiterar vi 35 EUR.

RESTEN AV VÄRLDEN

Försändelser till alla länder utanför Europa är gratis för beställningar över 310 EUR. För beställningar under 310 EUR debiterar vi 45 EUR.

IMPORTSKATT OCH AVGIFT

För kunder utanför EU (t.ex. Norge, Storbritannien och Schweiz)

När du beställer från länder utanför EU måste du betala importskatt och tull enligt lokala regler i ditt land vid leveransen av din beställning. Ordervärdet inkluderar därför inte svensk moms. Beloppet för skatt och skyldighet att betala är olika i varje land.

6 ÅNGERRÄTT OCH RETURER
Du har ångerrätt 14 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan samt att den returneras i oskadat skick. Tänk på planeten innan du gör en retur. Om du är säker på att du vill returnera din order, vänligen fyll i returformuläret nedan. Vi skickar sedan en returetikett till den e-postadress som du anger. Förpacka väskan i samma eller liknande emballage som den kom i. Fäst returetiketten på utsidan av paketet och se till att täcka den gamla etiketten ordentligt. Lämna in returpaketet på närmaste postombud. Be alltid om ett inlämningskvitto.

Returkostnad: 

Sverige: 0 kr 

Norge: 70 NOK 

Danmark: 40 DKK 

Finland: 5 € 

Övriga länder: 10 € 

När din retur behandlats får du en bekräftelse (via Klarna) och återbetalning/kreditering av ditt köp sker inom 14 dagar. 

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt. 

7 BYTE

Vill du göra ett byte av en produkt du beställt? Gör en retur enligt ovan anvisning och lägg sedan en ny order på bagasi.com. 

8 REKLAMATION
Det är viktigt att du som kund noga undersöker varan när du tagit emot den. Om din vara skadats under transport måste du rapportera detta så snart som möjligt till transportören. Detta gäller oavsett om det rör sig om en synlig skada eller inte. Om du efter mottagande av varan upptäcker att den är skadad eller inte motsvarar den vara du beställde så ska du kontakta oss utan dröjsmål.

Eventuella reklamationer ska göras till support@bagasi.com. Vänligen förse oss med ditt ordernummer och anledningen till din reklamation så återkommer vi med vidare instruktioner. Reklamationer godtas ej för fel orsakade av slitage eller felaktigt bruk.

Felaktiga produkter som återlämnas till oss ska alltjämt behandlas varsamt av kund och som om de var felfria. Oavsett orsak till retur, så är det av stor vikt att produkten är förpackad så att den inte kan skadas under transport. Om det uppstår en tvist mellan dig som kund och Bagasi och vi inte lyckas lösa tvisten, kan du skicka ett klagomål till EU:s funktion om tvistlösning på nätet, Online Dispute Resolution. Mer information hittar du via följande länk http://ec.europa.eu/odr.

9 EJ HÄMTADE PAKET
Din försändelse kommer att förvaras på utlämningsstället i ca 14 dagar. För paket som inte blir uthämtade debiteras en avgift. Avgiften täcker en del av de kostnader så som expediering, packning, emballagering och returbehandling på lager som uppstår. 

Kostnad outhämtat paket: 

Sverige: 200 SEK 

Norge: 200 NOK 

Danmark: 200 DKK 

Finland & övriga länder: 20 €

10 PRODUKTINFORMATION
Bagasi har rätt att justera priser, göra ändringar i produktsortimentet och relaterad information utan föregående meddelande. Syftet med de produktbilder och informationstexter som tillhandahålls av oss är att ge en så korrekt och verklighetstrogen bild som möjligt av produkterna. Vi strävar efter att allt innehåll som visas på denna webbplats ska vara korrekt, men likväl kan fel förekomma. Bagasi kan inte garantera att alla produktbilder återspeglar produkternas exakta utseende.

11 FORCE MAJEURE
Bagasi ska undantas från skadeståndsansvar och andra påföljder som är orsakade av omständigheter bortom Bagasis kontroll. Som sådana omständigheter räknas till exempel statlig intervention, ny/ändrad lagstiftning, krig, bränder, översvämningar, avbrott i arbete, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport- och väderförhållanden, utebliven leverans från leverantörer eller att Bagasi eller dess samarbetspartners skulle vara utsatta för kriminell verksamhet.

12 TILLÄMPLIG LAG 
Svensk lag gäller för dessa villkor och din användning av denna webbsida.

Dessa köpvillkor uppdaterades senast 2023-01-13

 

RETURN FORM

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
The date when you received the product. You have a right of withdrawal within 14 days of receiving the product, provided that you have not used the product and that it is returned in undamaged condition
Please enter the name(s) of the returned product(s).
Please enter the product number (SKU) of the item(s) you want to return. You will find it in your order confirmation or on the label on the inside of the product.
Please describe why you have decided to return the product(s).
We will send the return label to this email address
weekendväska läder xxl
Vi firar 25 000 sålda artiklar

25%

Vi tackar alla härliga kunder och firar med 25% på hela sortimentet. Ange “25K” i kassan för att ta del av detta tidsbegränsade erbjudande!