Storleksguide

Storleksguide

Våra populära och prisbelönta weekendväskor finns i två olika modeller och två storlekar i respektive modell.

Vad är skillnaden mellan de två modellerna? 

På bilden ovan ses våra 2 modeller. Väskan till höger (Model II) har vi utrustat med möjlighet att anpassa storleken ytterligare genom att kunna fästa spännen på kortsidorna.På så sätt skulle man kunna säga att Model II är något mer flexibel och ger möjlighet att anpassa storleken lite ytterligare. Men den störst skillnaden mellan modellerna är designen och stilen – vi älskar båda väskorna och vill ge dig möjligheten att välja din favoritväska baserat på just din personliga stil.

 

Vad är skillnaden mellan storlekarna Standard, XL samt XXL?

Weekendväska:StandardXLXXL
Längd50 cm55 cm58 cm
Bredd30 cm30 cm30 cm
Höjd25 cm30 cm30 cm
Volym37,5 liter49,5 liter52,2 liter

På bilden nedan visas skillnaden mellan Weekendväska II Standard (brun) till vänster och Weekendväska II XXL (svart) till höger 

Model II:  Standard    vs    XXL

På bilden nedan visas skillnaden mellan Weekendväska Standard (mörkbrun) till vänster och Weekendväska XL (Ljusbrun) till höger

 Standard    vs    XXL

På bilden nedan visas Weekendväska II XXL (brun) till vänster och Weekendväska XL till höger

 XXL  vs  XL

På bilden nedan visas samtliga storlekar.

Från vänster till höger: Standard (Model II), XXL (Model II), Standard, XL

Kan jag ta med min Bagasi som kabinväska på flyg?

Enligt dagens IATA-standard (en frivillig överenskommelse mellan flygbolagen) får handbagaget vara högst 56 cm x 45 cm x 25 cm (längd, bredd, höjd). Bagasis weekendväskor i storlek “Standard” har måtten 50 cm x 30 cm x 25 cm och uppfyller därmed denna IATA-standad. De flesta flygbolag använder sig av dessa begränsningar men olika flygbolag kan ha olika regler för handbagagets mått och vikt. Du kan behöva kontrollera måtten på din resväska och stämma av dem med informationen från flygbolaget.

Fördelen med Bagasis weekendväskor är att de är mjuka, vilket ger mer flexibilitet gällande storlek beroende på hur mycket du packar jämfört med en hård resväska. Samtidigt har en mjuk resväska större packvolym jämfört med en resväska med hårt skal med motsvarande yttre mått. Du kan heller inte pressa in extra packning i en väska med hårt skal, fast den egentligen är full. En mjuk väska som Bagasis weekendväska kan alltså packas mindre för att anpassa måtten, eller packas extra mycket så att den buktar lite, och är därmed det mer flexibla valet. 

På bilderna nedan visas hur vår mörkbruna Weekendväska Standard passar in i hatthyllan på ett flygplan

weekendväska kabin
weekendväska läder xxl
Vi firar 25 000 sålda artiklar

25%

Vi tackar alla härliga kunder och firar med 25% på hela sortimentet. Ange “25K” i kassan för att ta del av detta tidsbegränsade erbjudande!